Bli med til framtida

Gjør deg klar for arter fra havet du aldri før har smakt. Her blir det tang, kråkeboller og deler av fisken og skalldyrene vi ikke trodde kunne være mat. Kveldens sjefskokk er Marius C. Jacobsen fra Hildr.

Hodet skal også få framtidsføde – med en rekke populærvitenskapelige innlegg fra scenen.

4. og 5. juni arrangerer UiT Norges arktiske universitet/Senter for hav og Arktis den tredje utgaven av Blått kompass, en årlig nasjonal havkonferanse i anledning FNs internasjonale dag for verdens hav. For første gang skal konferansen arrangeres på festivalarenaen på Havneterminalen. I tillegg til ordinært billettsalg, gleder vi oss til å ta imot deltakerne i Blått kompass til en «konferansemiddag» helt utenom det vanlige.

– En gang for ikke så lenge siden var det utenkelig å spise steinbit og marulk. Nå er dette superdelikatesser som de aller fleste setter stor pris på. Hva regnes som «ufesk» idag? Smaken av framtida vil gi noen svar på det og deltagere i konferansen Blått kompass er nysgjerrige og spente, sier Anne Husebekk, leder ved Senter for hav og Arktis.

Velkommen til en helaften hvor vi skal vise fram sjømatnæringas mange artige, kreative og framtidsretta produksjoner og satsinger.

Kjøp billetter her.

Smaksbuffeten er inkludert i prisen.