Smaker fra havet skal møte smakene fra fjellet når Lena Flaten kommer til Sjømatfest. Sammen Hildr-kokk Marius C Jacobsen deltar hun både på «Smaken av framtida" og "Når hav møter fjell".
Her kan du lese om alt det morsomme som skal skje fra 5. til 8. juni, se kart over festivalområdet og bli kjent med noen av våre flotte samarbeidspartnere.
– Det er utrolig inspirerende å jobbe med andre arter og deler av råvarene vi ikke har for vane å bruke, sier Gunnar Jensen – sjefskokk på årets Smaken av framtida.
For første gang i verdenshistorien kommer Håvard Klempe og Jørgen Dons til Tromsø med sitt unike og ettertraktede pop-up-konsept. Ti retter, ti drinker og klampen i bånn!
Det er 1000 år siden nordlendingene startet på sine bergensreiser med tørrfisk i lasta. Nå reiser vi igjen sammen Hildr-kokk Marius Carlehed Jakobsen, Domstein Sjømat, Godfisk og Mack med boknafisk i lasta
Her kan du lese om alt det morsomme som skal skje fra 7. til 10. juni, se kart over festivalområdet og bli kjent med noen av våre flotte samarbeidspartnere.
Eli Jørgensen (i midten) er profesjonell rekepiller – henne slår du nok ikke! Men du kan allerede nå legge deg i trening, og bli med på årets Nordnorske Mesterskap i rekepilling.
Fra Lerøy sin bod kunne du få smake både torsk og laks med spennende tilbehør. Betalingen for maten var en oppfordring om å gi et bidrag til Barnekreftforeningen.
DNB heier på sjømatnæringen og ønsker å være med å synliggjøre hvor viktig havet og sjømatnæringen er både for landsdelen og landet. Vi ønsker havbanken velkommen ombord, som vår ferskeste Sjømatfest-partner.
Rett over pinse starter Sjømatfesten på ni restauranter i Tromsø. På Hildr kan du spise noe du neppe har smakt før. Her serveres lodde, en sjelden gjest på restaurantbordene i landet.
Har du lyst til å spikke trebåter, delta på skattejakt eller finne organismer fra fjæra under mikroskopet? Da er du velkommen til Polarmuseet under Sjømatfest!
40 deltakere deltok på Sildeverkstedet som Sjømatfest arrangerte sammen samarbeidspartner Nergård i helga. - En flott juletradisjon, synes Elisabeth Berger i Nergård.
-Jeg trenger virkelig å lære og lage mat, sier Ali Ehshani. Han var en av 15 deltakere på den eksklusive fisketuren med Hermes II og påfølgende kokkeworkshop hvor studentene fikk lage sine egne sjømatmåltider.
Sjømat på 1-2-3, tapas med sild og makrell eller hva med siderdampede blåskjell? Inspirert av Bergen Matfestival skal Sjømatfest arrangere sjømattilberedningskurs i tiden fram mot festivalen i 2021.
Nam nam! Selv om Sjømatfest 2020 ikke kunne arrangeres som planlagt, er det likevel mulig å få en ørliten smak av festival i disse dager. Det sørger fire av Tromsøs restauranter for. Sjømatfest-menyene tilbys til hyggelige priser.